Grillad kotlett med ugnsrostade rotsaker och fetakräm

Stekt kotlett med ugnsrostade rotsaker och fetakräm

Grillad kotlett med ugnsrostade rotsaker och fetakräm

Ingredienser

1000 g Gourmetmörad benfri kotlett
1/2 kålrot
1 st gul lök
2 st morötter
10 st små potatisar
1 st broccolibukett
1 st röd paprika
2 msk olivolja
1 msk flytande honung
2 dl crème fraiche
200 g fetaost
svartpeppar
färsk oregano

Så här gör du
Tänd grillen. Skala lök, kålrot, morötter och skär i bitar. Skrubba och dela potatisen i halvor. Skär broccolin i mindre buketter och paprikan i bitar. Lägg alla grönsaker utom broccoli och paprika i en ugnsfast form eller på en plåt. Ringla över olivolja och lite flytande honung. Salta och peppra. Stek i mitten av ugnen i ca 25-30 minuter. Rör om då och då. När 10 minuter återstår av tiden, lägg i broccoli och paprika i formen.

Mosa ihop fetaosten och creme fraiche med en gaffel. Smaka av med svartpeppar och blanda ner 1-2 matskedar färsk oregano.

Skär kotletten i ca 3 cm tjocka skivor. Grilla ca 4-5 minuter på varje sida tills de är genomstekta. Ta ut rotfrukterna ur ugnen och strö över färsk oregano. Servera kotletten med de ugnsbakade rotfrukterna och fetaostkrämen.

Skriv ut recept Dela recept