Grönpeppargryta med champinjoner
Grönpeppargryta med champinjoner
Under 45 min. För 4 pers.
Här ger vi er en mustig och smakrik grönpeppargryta, gjord på vår älskade fläskytterfilé, vitlök, champinjoner, grönpeppar, matlagningsgrädde och mycket mer. Servera med potatis och sallad.
Ingredienser:
900 g potatis
Gryta:
1 vitlöksklyfta
½ purjolök
250 g champinjoner
800 g fläskytterfilé
1 msk olja
2 dl matlagningsgrädde
1 tärning köttbuljong eller motsvarande mängd fond
2 tsk grönpeppar
1 tsk majsstärkelse
salt och peppar
1 msk dijonsenap
1/2 ask gräslök (à 20 g)
1 1/2 dl vatten
Till servering
Enkel tomatsallad
Gör så här:
Koka potatisen.
Skala och hacka vitlöken. Ansa och skär purjolöken i skivor.
Ansa och klyfta svampen. Skär köttet i strimlor.
Bryn köttet hastigt i hälften av oljan på hög värme i en stekgryta. Ta upp köttet på en tallrik. Fräs lök och svamp i resten av oljan ett par minuter.
Tillsätt grädde, buljongtärning, krossad grönpeppar och vatten.
Lägg tillbaka köttet i grytan. Låt puttra ihop 2–3 minuter. Red av med majsstärkelse utrört i lite vatten. Smaka av med salt och peppar. Tillsätt senap och vänd runt. Håll grytan varm. Hacka gräslöken.
Strö gräslöken över grytan och servera med potatis och sallad.