Medelhavsgratäng med fläskytterfilé
Medelhavsgratäng med fläskytterfilé
Under 60 min. För 4 pers.
Den här medelhavsgratängen är lika vacker som den är god. De härliga smakerna från potatis, paprika, tomat, zucchini, rödlök, och färsk oregano berikas i värmen från ugnen och serveras med saftig fläskytterfilé.
Ingredienser:
800 g fläskytterfilé
600 g potatis
1 rödlök
2 klyftor vitlök
2 paprikor
1 zucchini à 300 g
4 tomater
3 msk olivolja
3 msk färsk hackad timjan eller oregano
salt och peppar
Gör så här:
Sätt ugnen på 200°C.
Skala potatis, lök och vitlök.
Skär potatisen, paprikorna, zucchinin och tomaterna i tunna skivor, löken i ringar och hacka vitlöken.
Blanda vitlöken och oljan. Rör ihop alla grönsaker i en ugnssäker form tillsammans med vitlöksoljan, örtkryddan, salt och peppar.
Sätt in formen mitt i ugnen ca 40 minuter eller tills gratängen är mjuk.
Skär upp och stek fläskytterfilén några minuter på varje sida. Salta och peppra.