Helstekt fläskytterfilé med rostad potatis och parmesan-crème
Helstekt fläskytterfilé med rostad potatis och parmesan-crème
Recept för 4 pers.
Ingredienser:
1 gourmetmörad fläskytterfilé från Nybergs Deli, ca 1kg
1 kg färskpotatis
Olja
Flingsalt
Marinad:
1 dl matolja
1 msk soya
1 tsk curry
1 tsk cayenne
1 tsk riven ingefära
½ pressad lime
1 msk honung
Salt
Parmesan-créme:
2 vitlöksklyftor
½ msk olivolja
1 ½ dl fint riven parmesanost
2 dl lätt creme fraiche
½ tsk salt
Gör så här:
Lägg köttbiten i marinad i ca 1 timme. Tvätta av färskpotatisen och skär i halvor, är dom små så kan du använda hela. Lägg på plåt och ringla över olivolja och flingsalt. Stek i ugn i ca 1 tim eller tills potatisen fått fin färg.
Krossa vitlöksklyftorna lätt med skalet på. Stek i olja tills skalet blivit brunt och vitlöken mjuk. Ta bort skalet och lägg vitlöken i en mixer tillsammans med parmesanosten och creme fraiche. Mixa till en slät röra, smaka av med salt.
Låt köttet ligga på grillen tills det är genomstekt, innertemp 72°.