Helstekt fläskytterfilé med päron- och ädelostsallad
Helstekt fläskytterfilé med päron- och ädelostsallad
Ingredienser
600 g Gourmetmörad Fläskytterfilé
2 vitlöksklyftor
Färsk timjan, persilja, rosmarin
Skal av 1 citron
Rapsolja
Kalvfond
2 päron
150 g ädelost
50 valnötter
1 morot
1 röd lök
2 vitlöksklyftor
1 lagerblad
Torkad timjan
1 kanelstång
3 msk farinsocker
3 dl rödvin
3 dl vatten
2 msk kalvfond
Maizena
Salt och peppar
Jordärtskockor
Potatis
Smör
Salt och peppar
Så här gör du
Fläskytterfilé
Sätt ugnen på 130 g. Putsa fläskytterfilén och bryn i lite smör och olja i en stekpanna. Lägg sedan fläskytterfilén på ett ugnsfast fat. Hacka och mixa örterna med olja, kalvfond, vitlök och skal av en citron. Gnid in fläskytterfilén med örtblandningen, salta och peppra ordentligt. Sätt in i ugnen och stek i ca 30 minuter. Ta ut och slå in i aluminiumfolie och låt vila i några minuter innan servering. Ta ut ur folien och skär i fina skivor.
Rödvissås
Skala morot och lök. Skär i bitar. Hetta upp olja i en kastrull, och fräs morot, lök och lagerblad. Fräs tills grönsakerna börjar mjukna. Tillsätt kanelstång, timjan, pressad vitlök, strö över farinsocker och rör runt. Häll på rödvin, vatten och fond och låt puttra på svag värme i ca 30 minuter, skumma såsen då och då. Sila såsen och red med maizena mjöl. Salta och peppra.
Råstekta rotfrukter
Skala rotfrukterna, skär i skivor och råstek i smör och lite olja. Salta och peppra.
Päron- och ädelostsallad
Dela päronen, ta bort kärnhuset och skär i fina skivor. Blanda päronen med smulad ädelost och valnötter.