Grillad fläskytterfilé med persiljeris och pestoyoghurt
Grillad fläskytterfilé med persiljeris och pestoyoghurt
Ingredienser
Recept för 4 pers.
600-800 g Gourmetmörad Fläskytterfilé
4 dl ris
4 msk hackad persilja
1 msk flytande kyckling- eller grönsaksbuljong
2 msk rostade pinjenötter
1 dl olivolja
1 kruka basilika
1/2 dl riven parmesanost
1 vitlöksklyfta
2 dl yoghurt
Salt och peppar
Så här gör du:
Grilla köttet så det får yta, salta och peppra, lägg på indirekt värme i ca 25 minuter.
Koka riset med buljongen enligt förpackning.
Blanda basilika, vitlök, pinjenötter, olivolja och mixa peston slät. Vänd i den rivna parmesanosten och dra några varv med pepparkvarnen.
Blanda 3 msk pesto med yoghurten, smaksätt med lite salt och peppar och ställ kallt.
Vid servering: Skiva köttet tunt, ringla över lite pesto och lite extra salt. Servera med den kalla yoghurtsåsen och eventuellt lite bröd.