Fläskytterfiléspett med vitlökssås, timjan och parmesanost
Fläskytterfiléspett med vitlökssås, timjan och parmesanost
Ingredienser
Recept för 4 pers.
600-800 g Gourmetmörad Fläskytterfilé
1 dl färsk timjan
citronsaft
2 msk BBQ-sås
200 g hyvlad parmesanost
1 dl majonnäs
salt och peppar
1/2 dl olivolja
10 st vitlöksklyftor
Så här gör du
Hacka timjan och blanda med oljan.
Skär köttet i fina bitar och trä upp på spett. Pensla köttet med BBQ-sås och grilla spetten eller stek i stekpanna, salta och peppra.
Ta upp spetten ur pannan och koka ur stekpannan med lite vatten. Koka ihop stekskyn och häll över i en skål.
Om du valt att grilla spetten kan du hetta upp lite köttbuljong i en kastrull.
Vänd vitlöksklyftorna i lite olja och baka dem i ugnen på 175°C tills de är gyllenbruna. Plocka bort skalen och mixa dem med lite av stekskyn och blanda med majonnäsen.
Smaksätt med salt och timjan.