Fläskytterfiléspett med somrig salsa
Fläskytterfiléspett med somrig salsa
Recept för 4 pers.
Ingredienser:
1 Gourmetmörad Fläskytterfilé från Nybergs Deli, ca 1 kg
Marinad med hetta:
1 dl Olivolja
1 tsk chiliflakes
1 tsk sambal oelek
2 vitlöksklyftor
1 tsk pepparmix
Salt
Fruktig salsa:
1 mango
2 jalapeno
2 salladslökar
1 msk socker
1 msk pressad citron
1 tsk riven ingefära
2 krm salt
Gör så här:
Blanda ihop ingredienserna till marinaden. Skär köttet i mindre bitar och lägg i marinaden, låt dra i ca 30 min. Använder du träspett så lägg dessa i kallt vatten.
Skär mango, salladslökar och jalapeno i mindre bitar. Blanda med socker, citron och ingefära. Smaka av med salt.
Trä köttet på spetten och grilla tills de är genomstekta och har en fin yta.
Servera spetten med salsan och en sallad!