Fläskytterfilépizza med bearnaisesås
Fläskytterfilépizza med bearnaisesås
Recept för en stor pizza.
Ingredienser:
Ca 300 g fläskytterfilé
1 pizzakit eller pizzabotten
1 msk smör
100 g champinjoner
100 g körsbärstomater
2 dl mozzarella
2 dl riven ost
Salt & peppar
Tomatsås:
1 gul lök
2 msk olja
1 vitlöksklyfta
300 g passerade tomater
Salt & peppar
Garnering:
1 kruka färsk basilika
150g bearnaisesås
Gör så här:
Stek löken i olja. Tillsätt passerade tomater, pressad vitlök, salt, peppar och sjud såsen några minuter.
Helstek fläskytterfilén på grillen till en innetemp på 68 grader. Salta och peppra. Grilla champinjonerna.
Dela degen i 4 delar eller gör en stor. Kavla ut fyra pizzor på bakpappersklädda plåtar. Bred på tomatsåsen.
Skär fläskytterfilén i tunna skivor och lägg på pizzan tillsammans med delade champinjoner, tomater och mozzarella och strö över den rivna osten.
Grädda pizzorna i övre delen av ugnen i 225°, 6–8 min för små och ca 15 min för en stor.
Klicka på bearnaisesås och strö på färska basilikablad.
Ps. För den som vill att middagen ska gå ännu snabbare så går det självklart lika bra att använda sig utav en färdig tomatsås!