Fläskytterfilé med majskaka och grillad sötpaprika
Fläskytterfilé med majskaka och grillad sötpaprika
Ingredienser
400 g Gourmetmörad Fläskytterfilé
salt och peppar
1 msk smör
2 msk hackad lök
1 klyfta hackad vitlök
1 dl rödvin
1 tsk socker
400 g späda spenatblad
2 st röda sötpaprikor
2 dl majskorn
1 ägg
2 msk skrädmjöl (rostat havremjöl)
3 msk hackad vårlök
2 msk hackad grillad sötpaprika
1 pressad klyfta vitlök
1 tsk hackad rosmarin
1 tsk hackad persilja
Så här gör du
Dela paprikorna på längden och pensla den med olja. Grilla i ugnen på 225°C tills skinnet släpper från köttet. Låt svalna och dra bort skinnet. Strimla paprikaköttet och lägg i en skål.
Bryn köttet i smör på grillen eller i stekpanna. Lägg på ett ugnsfast fat och ställ in i ugnen på 130°C i ca 25-35 minuter till kärntemperaturen är 72°C. Låt köttet vila i tio min. Lägg i löken, vitlöken samt sockret i stekpannan. Stek lätt och slå på vinet och koka ut pannan. Sila och håll skyn varm.
Blanda majs, ägg, mjöl, sötpaprika, vårlök, vitlök, rosmarin och persilja i en skål och blanda väl. Stek små runda fina plättar på båda sidorna. Ställ i ugnen och håll varma till servering.
Koka upp 1 liter vatten och tillsätt 1 msk salt. Förväll spenaten snabbt och krama lätt ur vätskan. Lägg den på en varm tallrik och placera en majskaka på toppen. Skär köttet och arrangera på majskakan. Lägg lite strimlad sötpaprika på toppen och ringla skysås runt.