Fläskytterfilépasta med bladspenat och soltorkade tomater
Fläskytterfilépasta med bladspenat och soltorkade tomater
Ingredienser
Recept för 4 pers.
Ca 800 g fläskytterfilé
300 g färsk pasta
150 g färsk bladspenat
2 st vitlöksklyftor
1 rödlök
8 soltorkade tomater
2 1/2 dl mellangrädde
salt och peppar
Olja att steka i
Parmesan
Ev maizena
Tips! vill du ha lite krämigare sås, red den med lite Maizena.
Så här gör du:
Skär löken i strimlor, hacka vitlöken och skär soltorkade tomaterna i mindre bitar, skölj spenaten.
Strimla köttet och bryn på hög värme tills det fått fin färg, krydda med salt och peppar.
Rör ner lök, vitlök och soltorkade tomaterna, fräs tillsammans med köttet i någon minut. Slå på grädden och låt puttra ca 5 minuter. Koka pastan.
Lägg i spenaten i såsen och blanda ihop. Lägg ner den nykokta pastan i såsen och blanda väl.
Riv över parmesan och servera genast.