Fläskytterfilé med klyftpotatis och dragonsås
Fläskytterfilé med klyftpotatis och dragonsås
Under 30 min. För 4 pers.
En snabb och enkel favorit! Det möra köttet passar perfekt till en snabblagad dragonsås, klyftpotatis och en god tomatsallad.
Ingredienser:
900 g potatis
4 tomater
ca 550 g fläskytterfilé
2 dl crème fraiche
1 msk olja
salt
peppar
1 tsk vinäger
1 dl mjölk
1/2 msk smör eller margarin
2 tsk dragon
Gör så här:
Sätt ugnen på 225° och sätt in en plåt.
Skär potatisen i klyftor och blanda med hälften av oljan. Salta och peppra och häll ut på den varma plåten. Sätt in mitt i ugnen ca 25 minuter.
Skär tomaterna i bitar och blanda med resten av oljan, vinäger, salt och peppar.
Skär köttet i skivor och bryn i matfettet. Krydda med salt och peppar. Skänk värmen och häll i crème fraiche, mjölk och dragon. Låt sjuda någon minut eller tills köttets innertemperatur är 70°C.
Servera köttet i såsen med klyftpotatis och tomatsallad.