Fläskytterfilé-gryta med chorizo, bönor, rotsaker och citronyoghurt
Fläskytterfilé-gryta med chorizo, bönor, rotsaker och citronyoghurt
Ingredienser
600 g Gourmetmörad fläskytterfilé
200 g blandade kokta bönor (kidney- och svarta bönor)
100 g tunt skivad chorizokorv
1 stor gul hackad lök
2 klyftor hackad vitlök
3 msk flytande köttbuljong
5 dl rött vin
2 st hackade morötter
1 palsternacka
1 dl crème fraiche
1 msk citronsaft
1 dl turkisk yougurt
2 st lagerblad
lite svartpepparkorn
1 tsk torkad timjan
Så här gör du
Skär köttet i bitar och bryn i smör i en stekpanna. Gör detsamma med lök, vitlök, rotsaker och lägg i en gryta med kryddor, vin, buljong, korv och crème fraiche. Koka tills grytan känns tjock och simmig. Tar ca 35 minuter. Under tiden blandar du citronsaft med yoghurt och smaksätter med salt.på
Vid servering: Servera tillsammans med små baguetter, yoghurt och lite hackad persilja.