Fetaostpasta med fläskytterfilé, paprika och oliver

Fetaostpasta med strimlad fläskytterfilé, paprika och oliver

Recept för 4 pers.

Ingredienser:

400 g valfri pasta
Ca 600 g fläskytterfilé
1 msk rapsolja
150 g grillad paprika på burk
2 vitlöksklyftor
1 konservburk körsbärstomater 400g
1 dl vitt matlagningsvin eller torrt vitt vin
1 dl urkärnade svarta oliver, gärna Kalamata oliver
150 g fetaost
Färsk basilika
Salt och peppar efter smak

Gör så här:

Koka pastan i rikligt med saltat vatten enligt anvisningen på paketet. Strimla köttet
Stek köttet på hög värme tills det fått fin färg, låt vitlöken fräsa med, tillsätt vinet och tomaterna, låt puttra ihop.
Tillsätt grillad paprika och oliver, späd med lite pastavatten. Tillsätt den nykokta pastan och blanda runt, smaka av
med salt och peppar.

Lägg upp och smula över fetaosten, garnera med basilika!

Skriv ut recept Dela recept

Fetaostpasta med fläskytterfilé, paprika och oliver