Enchiladas med fläskytterfilé
Recept för 4 pers.
Ingredienser:
Ca 600g fläskytterfilé
1 gul lök
2 tsk sambal oelek
2 dl creme fraiche
ca 1 tsk salt
8 tortillabröd mellanstorlek
4 dl riven ost
1 kruka färsk koriander (valfritt)
Maizenaredning
Salt och peppar efter smak
Gör så här:
Sätt ugnen på 200° grader.
Hacka löken. Strimla och stek köttet på hög värme tills det fått fin färg, lägg i löken och stek med, tillsätt sambal oelek. Rör ner creme fraiche och låt det puttra någon minut. Smaka av med salt.
Tillsätt eventuellt maizena redning, såsen får inte vara för tunn. Lägg i koriandern.
Fyll tortillabröden med några matskedar av fyllningen, strö över riven ost och rulla ihop. Lägg i en ugnsfast form med skarven nedåt.
Strö över resten av osten. Gratinera mitt i ugnen 10-15.
Servera med guacamole, nachochips och och en fräsch sallad.