Citron- & örtbakade fläskytterfilémedaljonger med pommes
Citron- & örtbakade fläskytterfilémedaljonger med pommes
Ingredienser
600 g Gourmetmörad Fläskytterfilé
2 msk citronzest
1 msk hackad timjan
1 msk hackad rosmarin
1 msk hackad oregano
havssalt och svartpeppar
600 g pommes
2 dl majonäs
2 msk asiatisk sweetchilisås
1 pressad vitlöksklyfta
Så här gör du
Skär köttet i medaljonger och bryn dem i stekpanna eller på grillen.
Gnid in köttet med citronzest, örter, salt och peppar.
Lägg i en ugnsfast form och sätt in i ugnen på ca 130°C i 10 minuter.
Vänd lite olja på pommesfriten och baka dem i ugnen på 250°C tills de är gyllenbruna.
Blanda ihop majonnäs med vitlök och sweet chilisås. Smaksätt med salt.
Vid servering: Servera med lite sallad och bröd till, riv lite citronskal över fläskytterfilén.