Asiatiska grillspett med myntaröra
Asiatiska grillspett med myntaröra
Recept för 4-6 pers.
Ingredienser:
1 fläskytterfilé eller stek-&grillbit, ca 1 kg
2 vitlöksklyftor
1 1/2 msk finriven ingefära
1 dl soja
1/2 dl risvinäger
1 dl ostronsås
1/2 dl rapsolja
1 msk srirachasås
Myntaröra:
2 dl turkisk matlagningsyoghurt
1 msk majonnäs
1 lime
1 tsk honung
1 kruka färsk mynta
Salt och peppar
Till garnering:
2 Lime
Gör så här:
Blanda alla ingredienser till marinaden.
Skär fläskytterfilén i mindre bitar och blanda med hälften av marinaden. Låt marinera i kyl i 1 – 2 timmar.
Häll resten av marinaden i en kastrull och koka 5 – 10 minuter till en simmig glaze.
Trä köttet på spett. Grilla runt om tills spetten fått fin färg och är genomstekta. Pensla på glazen mot slutet av grilltiden.
Blanda yoghurt och majonnäs i en skål. Tillsätt rivet limeskal, limesaft och honung. Finhacka myntan och blanda ner i såsen.
Smaka av med salt och peppar. Ställ kallt till servering.