Grönpeppargryta med champinjoner

Gryta med grönpeppar och fläskytterfilé

Grönpeppargryta med champinjoner

Under 45 min. För 4 pers.

Här ger vi er en mustig och smakrik grönpeppargryta, gjord på vår älskade fläskytterfilé, vitlök, champinjoner, grönpeppar, matlagningsgrädde och mycket mer. Servera med potatis och sallad.

Ingredienser:

900 g potatis

Gryta:
1 vitlöksklyfta
½ purjolök
250 g champinjoner
800 g fläskytterfilé
1 msk olja
2 dl matlagningsgrädde
1 tärning köttbuljong eller motsvarande mängd fond
2 tsk grönpeppar
1 tsk majsstärkelse
salt och peppar
1 msk dijonsenap
1/2 ask gräslök (à 20 g)
1 1/2 dl vatten

Till servering
Enkel tomatsallad

Gör så här:

Koka potatisen.

Skala och hacka vitlöken. Ansa och skär purjolöken i skivor.

Ansa och klyfta svampen. Skär köttet i strimlor.

Bryn köttet hastigt i hälften av oljan på hög värme i en stekgryta. Ta upp köttet på en tallrik. Fräs lök och svamp i resten av oljan ett par minuter.

Tillsätt grädde, buljongtärning, krossad grönpeppar och vatten.

Lägg tillbaka köttet i grytan. Låt puttra ihop 2–3 minuter. Red av med majsstärkelse utrört i lite vatten. Smaka av med salt och peppar. Tillsätt senap och vänd runt. Håll grytan varm. Hacka gräslöken.

Strö gräslöken över grytan och servera med potatis och sallad.

Skriv ut recept Dela recept