Frasig schnitzel med potatis- & primörsallad
Frasig schnitzel med potatis- & primörsallad
Recept för 4 pers.
Ingredienser:
ca 800 g fläskytterfilé
4-5 dl vetemjöl
2 msk grillkrydda
4 ägg
1 dl vatten
5-6 dl panko ströbröd
Salt och svartpeppar
Olja att steka/fritera i
Rödvinssky
Potatis-&primörsallad, se recept nedan
Gör så här:
Skiva fläskytterfilén i ca 1 cm tjocka skivor, platta ut dem till schnitzlar mellan två plastpåsar och banka ut tunt med en panna/kavel el liknande.
Skål 1 – blanda mjöl med grillkrydda
Skål 2 – vispa ihop ägg och vatten, krydda med lite salt och peppar
Skål 3 – lägg i pankoströbröd
Vänd schnitzlarna först i mjölblandningen, sen i äggvispet och sist i pankon.
Häll olja i en panna ca 5 cm djupt. Värm upp till 160-170°C och stek/fritera schnitzlarna gyllenbruna.
Potatis- & primörsallad:
1 kg skivad potatis
100 g halverade sugarsnaps
100 g späda halverade morötter
4 dl god blandad buljong
1 fintärnad silverlök
1 dl vitvinsvinäger
1 msk ättika
½ msk salt
½ tsk vitpeppar
1 tsk socker
1 msk stark tysk senap alt Dijonsenap
¾ dl olja
3-4 tunnskivade salladslökar
Koka potatisskivorna ”al dente” i saltat vatten, häll av vattnet och lägg i sugarsnaps och morötter, rör om och låt potatis/grönsaker svalna utan lock.
Lägg hackad silverlök, buljong, vinäger, ättika, salt, peppar, socker och senap i en kastrull och koka upp.
Ta av från värmen och häll över potatis/grönsaker.
Efter minst 1 timme, blanda i olja och låt dra ytterligare 1-2 timmar.
Blanda i salladslök strax innan servering.
Serveringsförslag:
Passar även att servera schnitzeln med stekt potatis eller pommes och valfri sås, tex rödvinssky.