Fläskytterfiléwok med fläskytterfilé och nudlar
Recept för 3-4 pers.
Ingredienser:
300 gram äggnudlar
Ca 600 g fläskytterfilé
1 skivade morot
1 gul lök
2 vårlök eller ½ purjolök
1 röd paprika
1 broccolibukett
1 vitlök
1 msk röd currypasta
2 msk sesamolja
2 msk kinesisk soja
Färsk koriander
Gör så här:
Koka upp vatten till nudlarna. Koka nudlarna i 4-5 minuter. Häll av i ett durkslag. Sätt åt sidan.
Skiva champinjonerna, strimla purjolöken, paprikan och skär broccolin i mindre bitar.
Värm en wok eller stor stekpanna med höga kanter, häll i olja och fräs köttet på hög värme tills det fått fin färg.
Tillsätt grönsakerna, börja med de som tar längst tid som broccolin och paprikan. Efter 2-3 min tillsätt purjolöken och champinjonerna.
Tillsätt currypastan, sesamoljan och soja. Låt fräsa ihop under omrörning, lägg ner nudlarna och låt fräsa med i ca 2 minuter.
Servera med sweet chili och färsk koriander.