Kotlett med fuskbea och klyftpotatis
Kotlett med fuskbea och klyftpotatis
Under 30 min. För 4 pers.
Lyxigt, snabblagat och mättande recept på kryddstekta saftiga fläskkotletter. Till köttet serveras gyllenbrun ugnsrostad potatis, en smakrik bea som du gör på ett kick tillsammans med smetana samt krispiga rädisor och haricotsverts. En riktig fest för smaklökarna!
Ingredienser:
1 stek- & grillbit
900 g potatis (gärna cecile)
1 msk olivolja
salt och peppar
4 schalottenlökar
2 kruka dragon
4 msk vitvinsvinäger
4 msk vatten
2 dl smetana
1 knippe rädisor
150 g haricotsverts
2 tsk olja
1 påse rucola
Gör så här:
Sätt ugnen på 225°C och sätt in en ugnssäker form.
Skär potatisen i klyftor och blanda dem med oljan. Krydda med salt och peppar. Lägg upp i den varma formen och rosta mitt i ugnen ca 20 minuter.
Skala och hacka löken och lägg den i en kastrull. Hacka dragonbladen och blanda ner dem i löken och häll i vinäger och vatten. Koka tills vätskan kokat bort och låt löken svalna.
Blanda löken med smetanan. Smaka av med salt och peppar.
Ansa och dela rädisorna.
Koka haricotsverts i saltat vatten i ca 2 minuter.
Skär köttet i kotlettbitar, ca 1,5 cm tjocka. Stek köttet i oljan i en stekpanna ca 4 minuter på varje sida. Salta och peppra.
Servera kotletterna med klyftpotatis, rädisor, bönor, rucola och sås.