Smaskiga snittar av helgskinka
Smaskiga snittar av helgskinka
För ca 15 st snittar.
Ett roligare och enklare sätt att äta påskens skinka på.
Ingredienser:
Några skivor helgskinka
1 msk dijonsenap
½ dl crème fraiche
Babyspenat
Tandpetare
Picklad lök:
2 rödlökar
1 dl ättiksprit
2 dl strösocker
3 dl vatten
3 pepparkorn
1 lagerblad
Gör så här:
Börja med löken. Skala och skiva den tunt. Blanda ättika, socker och vatten och rör tills sockret löst sig. Tillsätt pepparkornen och lagerblad.
Lägg i lökskivorna och låt stå cirka en timme i kylen.
Blanda senapen och crème fraichen och smaka av med salt.
Skär tunna, mindre skivor av den redan tillagade helgskinkan. Bre på senapsblandningen, lägg på ett salladsblad och toppa med den picklade löken. Rulla ihop och förslut med en tandpetare.
Servera!
Tips:
Gör dina skink-snittar med valfria ingredienser och tillbehör!