Indisk gryta med strimlad fläskytterfilé
Indisk gryta med strimlad fläskytterfilé
Ingredienser
1 förpackning strimlad fläskytterfilé 350g
1 st gul lök
2 klyftor vitlök
1 st röd chili
1 msk riven ingefära
2 tsk mald kanel
1 tsk mald kardemumma
1 tsk spiskummin
1 tsk madras curry
2 tsk gurkmeja
400 gram Krossad tomat
400 ml kokosmjölk
2 st hönsbuljongtärningar
3 dl röda linser
2 dl kokta kikärter
ev. lite vatten att späda ut med
salt och peppar
200 gram bladspenat
färsk koriander
nötter
Så här gör du
Skala och hacka lök, vitlök samt chili. Riv ingefäran. Hetta upp olja och fräs i det i en stor gryta utan att det tar färg. Tillsätt köttet och fräs ytterligare tills köttet får fin färg.
Blanda i kryddorna och låt fräsa någon minut till under omrörning.
Häll i tomatkross och kokosmjölk. Smula ned buljongtärningarna, rör om och låt koka upp.
Tillsätt linserna och kikärterna och låt grytan sjuda cirka 10 minuter under lock tills linserna är kokta men inte mosiga. De ska ha lite tuggmotstånd!
Smaka av med salt och peppar samt tillsätt spenatbladen. Grytan sväller efter hand så den kan behövas spädas med vatten.
Låt sjuda ett par minuter. Servera toppad med hackad koriander och nötter.