Tomat- och ajvarbakad fläskytterfilé med rostad potatis och grönsallad
Tomat- och ajvarbakad fläskytterfilé med rostad potatis och grönsallad
Ingredienser
Recept för 4 pers.
600 g Gourmetmörad fläskytterfilé
1 burk krossade tomater
1 ½ dl grädde
1 dl vitt vin
3 msk ajvar mild
1 tsk spiskummin
1 tsk torkade franska örter
lite hackad persilja
500 g små hela potatisar
salt och peppar
400 g blandade salladsblad
en liten röd lök
lite olja och vinäger
Så här gör du:
Bryn köttet i lite olja i en panna.
Salta och peppra. Skiva den i centimetertjocka skivor och lägg i en form.
Blanda tomatkross, grädde vin, ajvar, kryddor och lite salt. Häll tomatkross-blandingen över köttet och sätt in i ugnen på 175°C i 25 minuter.
Vänd potatisarna i lite olja och salt och sätt in i ugnen.
Ta ut då och då och skaka om potatisarna.
Låt dem och köttet vila på bänken ca 5-10 minuter innan servering så det hinner svalna lite.
Under tiden skivar du rödlöken tunt och blandar med olja, vinäger och lite salt.
Vid servering: Servera med lite hackad persilja över.