Fläskytterfilé cassoulet

Fläskytterfilécassoulet

Fläskytterfilé cassoulet

En klassisk fransk gryta men på Nybergs vis med fläskytterfilé, full med goda smaker,
serveras gärna med en bit baguette.

 

Ingredienser:

Recept för 4-6 pers.

ca 800 g fläskytterfilé
300 g chorizo
2 gula lökar
4-5 vitlöksklyftor
1 pkt bacon tärnad
1 burk finkrossade tomater
1 frp färdiga vita bönor, valfritt
1 tsk salt
1/2 tsk svartpeppar
1 köttbuljongtärning
Rapsolja till stekning
Finhackad persilja
Baguette till servering

 

Gör så här:

Skär köttet och korven i bitar, stek kött och korv på hög värme tills det fått fin färg, lägg åt sidan.
Hacka lök och vitlök och bryn i en gryta, strimla bacon och stek med löken. Lägg tillbaka köttet och korven.
Häll på krossade tomater och tillsätt buljongtärningen, häll på vattnet och rör ihop.
Lägg på locket och låt koka i ca 30 minuter. Efter 20 minuter tillsätt vita bönor (valfritt) och ev lite soja för
färgens skull.

Ta av från värmen, strö över persilja och grytan är färdig att servera.
Passar utmärkt med en bit baguette eller valfritt tillbehör.

Skriv ut recept Dela recept