Pork Sandwich med karamelliserad lök
Pork Sandwich med karamelliserad lök
Ingredienser:
700g fläskytterfilé
4 ostfrallor
4-6 msk majonnäs
1 sats karamelliserad lök & champinjonfräs, se recept nedan
8 skivor gräddost
50 g ruccola
1 sats Sweet Carolina Mustard sauce, se recept nedan
Tillbehör:
Pickles
Klyftpotatis
Gör så här:
Skiva köttet i ca 1 cm skivor. Stek eller grilla köttet och värm snittytan på brödhalvorna.
Bred majonnäs på ostfrallans botten, lägg på fläskskivor och fördela lök/svampfräset ovanpå, lägg sen på 2 skivor ost per macka.
Toppa med ruccola, och Sweet Carolina sauce, lägg på brödlocket, servera direkt med ex. pickles och klyftpotatis.
Karamelliserad lök & champinjonfräs
2 msk olivolja
2 skivade gula lökar
20 skivade champinjoner
1 msk rödvinsvinäger
Salt och svartpeppar
Hetta upp olja i en panna och lägg i lök, krydda med lite salt och stek på medelhög värme under omrörning i ca 5 minuter. Lägg i champinjoner och stek ytterligare 5 minuter under omrörning.
Sänk värmen och mjukstek ytterligare 10 minuter, rör om då och då. Smaka av med vinäger, salt och peppar.
Sweet Carolina Mustard Sauce
½ dl ljus sirap
½ dl äppelcidervinäger
1 dl gul amerikansk senap
½ tsk salt
¼ tsk chiliflakes
Lägg alla ingredienser i en kastrull. Koka upp, sänk värmen och sjud i 5 min. Ställ åt sidan och låt svalna.